Notice: Constant DISALLOW_FILE_EDIT already defined in /home/wwwetnawalkingru/public_html/wp-config.php on line 170
Festa del Pescatore a Santa Maria la Scala | Etna Walking Rural
Festa del Pescatore a Santa Maria la Scala
4 August 2017 Daniela Moscato

25/26 August – Santa Maria la Scala, Acireale (CT)

Traditional summer event with the Feast of the Fisherman on 25 and 26 August 2017 that will animate the seaside village of Santa Maria la Scala, a hamlet of the town of Acireale (CT), in conjunction with the festivities given to Maria SS. della Scala, the last Sunday of August.

The festival takes place the last weekend of August, which is linked to the sea and the now traditional festival of the fishermen. Tasting of typical local seafood, obviously based on fresh fish.

The event promoted by the Association of Fishermen and Youth of Santa Maria La Scala, the seaside village of Acireale is proposed in its most ancient and perhaps genuine: a country of fish, swordfish, cooked and served in all sauces. From the swordfish sausage, to the spicy seasoned sandwich, from the juicy linguine.

For more information:
https://www.facebook.com/Santa-Maria-La-Scala
http://www.comune.acireale.ct.it/

Festa del Pescatore a Santa Maria la Scala
Daniela Moscato

25/26 Agosto – Santa Maria la Scala, Acireale (CT)

Tradizionale appuntamento estivo con la Festa del Pescatore il 25 e 26 agosto 2017 che animerà il borgo marinaro di Santa Maria la Scala, frazione del comune di Acireale (CT), in concomitanza dei festeggiamenti tributati a Maria SS. della Scala, l’ultima domenica di agosto.
La sagra si svolge l’ultimo week end di agosto, che è legato al mare e alla ormai tradizionale festa dei pescatori scaloti. Degustazione delle tipicità marinare del luogo, ovviamente a base di pesce freschissimo.
La manifestazione promossa dall Associazione Pescatori e Giovani di Santa Maria La Scala, la frazione marinara di Acireale si ripropone nella sua veste più antica e forse genuina: paese del pescato, del pesce spada, cucinato e servito in tutte le salse. Dalla salsiccia di pesce spada, al panino condito con spado, dalle succose linguine.
Per maggiori informazioni: